HNV Link

HNV-Link: От 4 до 7 юли 2018 бяхме домакини на посещението на колегите от Румъния в нашия район на знанието в Западна Стара планина

Екипът на СТЕП заедно с приятели и съмишленици от Западна Стара планина посрещнахме колегите от Румъния за да представим иновациите от нашия район, които подкрепят високата природна стойност в земеделските земи.

Български

Трето посещение за обмяна на опит по проект HNV-Link в района на Тарнава Маре - Румъния

Експерти, фермери и заинтересовани страни от  два района на знанието на проекта HNV Link: Западна Стара планина – България и Източните хълмове на Клюж – Румъния ще се срещнат в Тарнава Маре – Румъния от 25 до 27 юли 2018 г.

Български

HNV-Link представи иновациите от Западна Стара планина на Тематичната среща на Националното изложение на месодайни породи овце

Янка Казакова от екипа на СТЕП сподели иновациите, съхраняващи високата природна стойност в Западна Стара планина  с участниците в тематичната среща на Националното изложение на месодайни породи овце. Срещата се проведе на 15 юни 2018г. в гр.Сливен с над 50 участника – фермери, собственици на животни от породите Ил дьо Франс и Мутон Шароле; представители на Министерство на земеделието и ИАСРЖ, научни работници и разбира се – организаторите от Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България.

Български

Стартирахме посещенията за обмяна на опит по проект HNV-Link между хората от райони с Висока Природна Стойност: Животновъд от Западна Стара планина е в района на знанието „Вастра Гьоталенд“ - Швеция

От 6 до 10 юни 2018 г. шведският район на знанието „Вастра Гьоталенд“  е домакин на посещение за обмяна на опит в рамките на проект HNV-Link. Представители на водещия партньор Средиземноморски агрономически институт на Монпелие (CIHEAM-IAMM, Франция), екипът и фермери от района на знанието „Дартмор“ (Великобритания), както и Павлин Антонов, идеен съмишленик на проекта и животновъд, опазващ високата природна стойност в българския район на знанието - Западна Стара планина ще проучат иновациите използвани от шведските фермери.

Български

Работна среща “ОСП на кръстопът: Съединението за устойчивост прави силата“

На 4 юли 2018 г. в музея „ Земята и хората“ се проведе работна среща „ОСП на кръстопът: Съединението за устойчивост прави силата“.  Работната среща бе насочена към споделяне на практическия опита  и научените уроци от прилагане на проекти, фокусирани върху опазване на природата и биоразнообразието в земеделските земи и  представяне на предложението за новата ОСП за периода след 2020 г.  В работната среща, организирана от Nabu и Birdlife, участваха повече от 70 представителя на различни  заинтересовани страни, институции и неправителствени организации.  

Български

Конференция „Регламентите на маса: за подкрепа на традиционното производство“ в гр. Скопие

Експерти на СТЕП (Янка Казакова и Вяра Стефанова) участваха. в Конференция "Регламентите на маса: в подкрепа на  традиционното производство“, която се проведе гр. Скопие на 31. 05.2018 г. В конференцията участваха земеделски производители, представители на администрацията, неправителствени организации и др.  Конференцията бе организирана от Слоу Фуд Битола в рамките на проект от „От нивата  до масата“ .

Български

Панаир на иновации за земеделие с висока природна стойност

В началото на месец октомври 2017 г. (2-4.10.2017 г.)  в Монтемор-о-ново, Португалия, бе проведен първият панаир на иновациите за земеделие с висока природна стойност. Панаирът се състоя по време на срещата на мрежата на проекта HNV Link. Екипите от 10-те района на знанието представиха най-успешните и обещаващи примери за иновации за земеделието с висока природна стойност (ВПС) и потребностите на техните райони от иновации, които да помогнат за разрешаването на проблемите на земеделието с ВПС в техните територии. 

Български

Проектът HNV Link участва в Пазара на инициативите на Европейския парламент на селските райони

Мария Юнакова от СТЕП  представи дейностите по проект "HNV Link - Земеделие с висока природна стойност: обучение, иновации и знания" на Пазара на инициативите, състоял се на 20 октомври 2017 г. във Венхорст по време на Европейския парламент на селските райони. Целта на инициативата бе да се представят предварително избраните двадесет и два проекта.

Български

HNV Link: Новият проект


Финансиран от Европейския Съюз

HNV Link:   Новият проект, финансиран по програма Хоризонт 2020, се стреми да даде тласък на иновациите  в земеделски райони, отличаващи се с висока природна и културна стойност.

Български